Skip to main content
Olvasási idő 3 percOlvasási idő 3 perc

Közös sikereink a Valoro Consultinggal

Egy szervezet fejlődésének receptje sok hozzávalót igényel. Szükséges egy hiteles, tenni akaró vezető, egy lelkes és változásra nyílt csapat, egy elhivatott tanácsadó és néhány jól kidolgozott eszköz, melyekkel mérhetővé és láthatóvá válik a fejlődés. A CX-Ray csapataként az utóbbit vállaltuk magunkra: megbízható eszközfejlesztést az adatvezérelt döntések támogatása érdekében. A Valoro Consulting az egyik prémium tanácsadó partnerünk, az ő munkájukat is támogatják felméréseink. Közös projektjeink keretein belül eddig 2275 fő kitöltővel és 244 óra tanácsadással számos vállalat fejlődéséhez járultunk hozzá.

Miért kihagyhatatlan hozzávalója a Valoro projektjeinek a CX-Ray eszköztár?

Hiteles tudás

A Valoro tanácsadói szerint “(…) a CX-Ray hálózatelemzései nagyon objektív mérést tesznek lehetővé, és feketén fehéren megmutathatóak az ügyfélnek ezek az eredmények. Nemcsak hiteles és transzparens, de gyors, könnyen kezelhető és napjaink technológiai megoldásaihoz is illik.” Ezek a tulajdonságok pedig elengedhetetlenek a tanácsadói munka korai fázisában. Ilyenkor ugyanis a szervezet megismerése, feltérképezése, egy szervezeti diagnózis vagy pillanatkép felállítása kerül a középpontba. A vezetők tanácsadóba vetett bizalma nagyban ezen információk ismertetésénél dől el: “Mennyire sikerült megismernie minket a tanácsadónak? Vajon tud újat mondani nekem, aki évek óta irányítom ezt a csapatot?” Ilyenkor minden számszerűsíthető jellemző fontos lehet. A Valoro csapata hasznosnak véli, ha ebben a szakaszban olyan eszközök állnak a rendelkezésükre, melyek valós adatokon, számszerűsíthetően és jól láthatóan támasztják alá a tanácsadói megérzéseket és a megfigyelt jelenségeket.

Hatékony időmegtakarítás

Az adat alapú felmérések a hitelesség növelése mellett a tanácsadói órák aktív kihasználását is segítik. A Valoro munkatársainak becslése alapján ez a megspórolt idő a 360 Fokos Értékelés esetén például értékelt munkatársanként akár 2-3 óra is lehet. Mindez annak köszönhető, hogy megszűnik a riportírás kötelezettsége. Minden ott lesz egy helyen: az eredménykimutatások automatizáltan megjelennek, a csapatstruktúrák pedig azonnal kirajzolódnak a szoftver által. Kitöltés után pár percen belül láthatóvá válnak az eredmények, melyekkel akár azonnal el is lehet kezdeni a munkát. A 360 Fokos Értékelés esetén nincs szükség például a különböző válaszok összefésülésére, hiszen a rendszer pillanatokon belül összesíti és vizualizálja a munkatársak értékeléseit, legyen szó akár pontbeli, akár szöveges visszajelzésről. Mindez az összegzés manuálisan hosszú órákat venne igénybe, így azonban a tanácsadó az idejét aktívan az ügyfélnek szentelheti.

Alapos szervezetismeret

felhő alapú, automatizált eszközök nemcsak a folyamat gyors lefutásában járhatnak előnnyel. A Valoro tanácsadói szerint “(…) a Company hálózatelemzés nemcsak színtiszta helyettesítője egy klasszikus eszköznek, hanem átfogó képe mellett még új dimenziókat is feltár. Nélküle számos interjúra, fókuszcsoportos beszélgetésekre, dokumentumelemzésekre és organigramm (szervezeti ábra) elemzésre lenne szükség az információk eléréséhez. Team szintű felmérésben pedig talán soha nem juthatnánk el ilyen mélységekig. Nem biztos ugyanis, hogy ilyen szinten ismeri a vezető a csapattagok közti együttműködést.” A hálózatelemzés segítségével tehát olyan működési formák, folyamatok kerülhetnek megvilágításba, melyekre a későbbiekben aztán tudatosan is lehet építeni. “Egyre többen hallanak a hálózatelemzésről. Nekünk csak meg kell erősíteni, hogy mi minden előnnyel és plusz hozadékkal járhat ez a módszertan a szervezet számára. Hiszen ki fog derülni, hogy kik a kulcsemberek, kiknek a véleményére kell hallgatni, egyértelmű lenyomatot kapnak a vezetők, hogy jól érzékelik-e a vállalat valós működését.”

Mit adhat egy ilyen eszközcsomag?

HR-esként

HR-es munkatársként át kell látni a belső folyamatokat, információkat kell gyűjteni a vállalat belső folyamatairól, a munkatársak együttműködéséről. Ez azonban gyakran eszköz hiányában nem tud megvalósulni. “Nagy segítség lehet konkrét eszközzel, számokkal és eredményekkel a kézben támogatni egy csapatot, alátámasztani egy fontos HR-döntést.” – vallja a Valoro tanácsadója.

Vezetőként

A vezetőktől elvárják, hogy igazságos döntést hozzanak, kiváltképp ha ez az elhatározás a szervezet humán erőforrásával van kapcsolatban. A vezetői döntéseket az adatokon alapuló, gyors visszajelzések támogatják. Olyan eredmények adhatók át a csapatvezetőknek, melyek későbbi fejlesztések alapját is szolgálhatják: kit kell fejleszteni, kibe érdemes invesztálni, kiket szükséges elismerni? Ugyanakkor a vezetők egyénekként is kapnak visszajelzést, ami általában a legelső kérdés szokott lenni: “Én hol vagyok? Kihez kapcsolódom? Mi van felettem a hierarchiában? Mit él meg a csapatom a működésemből? Érzik, hogy elismerem őket?”

Munkavállalóként

A kitöltők részvételét a szoftver motiválja, az egyéni visszajelzésekkel: képet kaphatnak csapatban betöltött szerepükről, erősségeikről és fejlesztendő területeikről. “Hogyan hatnak rám a többiek? És én kire hatok munkám során?” Egy ilyen felmérés nemcsak a szervezetet szolgálja, egyéni szinten is jó lehetőség a tanulásra, fejlődésre – ez pedig jótékonyan visszahat a szervezet fejlődésére.

Mi a projektek sikerének titka?

Legyen szó akár talent- vagy mentorprogramról, vezetőfejlesztésről, stratégia alkotásról, jövőtervezésről vagy team coachingról, a megbízható eszközök és a hiteles tanácsadói munka nem elég: kell a szervezeti elköteleződés is! “A legsikeresebb projektjeink azért emelkednek ki a többi közül, mert a vezető és a HR magáénak érezte a folyamatot. Az involváltságuk által az eszközök majdhogynem önjáróan működtek. Az ő bevonódásuk tehát kulcsfontosságú a siker érdekében.” – véli a Valoro tanácsadója.

Close Menu

CX-Ray Kft.
Adatkezelési nyilvántartási szám:
NAIH_144063/2018

T: +36 30 390 0198
E: hello@cx-ray.com