Olvasási idő 2 perc

Tresorit biztonságos, felhő alapú fájlmegosztó szolgáltatásokat fejlesztő cég, mely 5 éve indult. Ma már 55 fő dolgozik a budapesti székhelyű cégben.

Sok sikeres vállalkozás életében előfordul – ahogy a Tresoritnál is megtörtént -, hogy egy év alatt megduplázódik a létszám a szervezetben. “Az új helyzetet megszokni természetesen új kihívást is jelent – nem csak a dolgozóknak, hanem a szervezet egészének.” Hiszen mindenki  máshogy viszonyul egy 40 fős céghez, mint egy 20 főshöz, amit még a családias légkör jellemez.

A dinamikus fejlődéssel együtt jár, hogy rengeteg időt emészt fel az új belépők beillesztése, a csapatok kialakítása, a folyamatok és felelősségi körök meghatározása, illetve a frissen kinevezett team vezetők támogatása.

Ráadásul felbukkant egy újabb probléma, amely a kisebb létszámnál még nem volt jellemző, de amely ismerős lehet a nagyobb szoftvercégek számára: ha egy munkatárs nem találja a helyét a szervezetben, elszigetelődik a csapat többi tagjától, a perifériára kerül, és szép lassan kikerül a szervezetből.

Mivel a menedzsment figyelemmel akarta kísérni a szervezetben végbemenő változásokat és ellenőrizni a felmerülő szervezeti problémákat, a CX-Ray-hez fordultak. Emellett a vezetők úgy vélték, hogy a lemorzsolódó munkatársakra való odafigyeléssel jelentős költségeket takaríthatnak meg.

A felmérésnek jó volt a fogadtatása, már a kiküldés napján a cég 70%-a kitöltötte a kérdőívet. A CX-Ray hálózatelemzés megerősítette számos feltevésünket, amit ugyan sejtettünk, de nem tudtunk 100%-osan.” A menedzsment beszámolója alapján, a szoftver rávilágított az elszigetelt munkatársakkal kapcsolatban arra, hogy kiket kell jobban integrálni a csapatba, hogy lemorzsolódásukat elkerüljék. A menedzsment úgy döntött, hogy a jövőben is figyelemmel kíséri a periférián lévőket.


Tresorit Team

“Annak ellenére, hogy a munkatársaink többsége introvertált szoftverfejlesztő, sikerült javítanunk az informáciáramláson.”

Szebeni Szilveszter, CIO

“A CX-Ray megmutatta, hogy kik a legelkötelezettebbek, kik a véleményvezérek, és mely munkatársak kötnek össze szervezeti egységeket.”

Szilágyi György, CPO

A személyre szabott egyéni riportokat a team vezetők megvitatták saját csapataikkal, illetve a heti all-staff meetingen kivetítették a munkafolyamatokat ábrázoló hálózatot. Az első szoftverkipróbálás óta hozzávetőleg negyedévente ismételték meg a felmérést, követve a változásokat.

A hálózatelemzés egy digitális szervezetdiagnosztikai eszköz, ami olyan csapaton belüli folyamatok láttatására is alkalmas, amik a formális hierarchián túlmutatnak, ezért általában rejtve maradnak és vizsgálatuk sem lehetséges.A CX-Ray eszköze egyedi, digitális szervezetdiagnosztikai eszköz a jövő vezetőinek, sokrétű, de könnyen használható, intuitív eredményfelülettel. Hozz megérzések helyett tudományosan megalapozott adatvezérelt szervezeti döntéseket! Amennyiben kipróbálnád a terméket, írj a hello@cx-ray.com-ra egy emailt, vagy kérj ajánlatot itt

CX-Ray Kft.
Adatkezelési nyilvántartási szám:
NAIH_144063/2018

T: +36 30 390 0198
E: hello@cx-ray.com