Skip to main content
Olvasási idő 2 percOlvasási idő 2 perc

Mire jó a hálózatelemzés? Mi célt szolgál a 360 fokos értékelés? Mi a kettő közötti különbség? Lehet jobb az egyik a másiknál? Vagy inkább kiegészítik egymást? Mikor érdemes együtt használni őket? Túl sok kérdés merült fel? A CX-Ray legutóbbi workshopján mindegyiket megválaszoltuk! Tudósításunk.

Október másodikán megrendezett workshopunk témája azon kérdés tisztázása volt, hogy mikor érdemes a hálózatelemzés, és mikor a 360 fokos felmérés módszertanát alkalmazni? A résztvevők egyéni tapasztalatokat hallhattak egyik tanácsadó partnerünktől, a Redbridge Consultingtól, illetve egy korábbi ügyfelünktől, a Rossmanntól.

Elsőként a Redbridge Consulting két szakembere: Vereczkei Brigitta és Bálint Ákos adtak elő. Ők a szociometria módszertanát és a CX-Ray Hálózatelemzés használatát elsősorban tanácsadói szemszögből közelítették meg. Prezentációjuk szakértőkhöz méltó módon szemléltette az említett mérőeszköz gyakorlati alkalmazásának sajátosságait, buktatóit, lehetőségeit és kihívásait. Mindennapi munkájuk során szerzett tapasztalataik praktikus tanácsoknak bizonyultak jelenbeli és jövőbeli ügyfeleink számára egyaránt.

Másodikként Hári Péter, a CX-Ray ügyvezető igazgatójának előadása következett. Péter egy szemléletes hasonlaton keresztül mutatta be két eszközünk: a Hálózatelemzés és a 360 Fokos Értékelés elméleti hátterét. Vizualizációkkal gazdagon támogatott prezentációja által pszichometriaitesztelméleti és felhasználói oldalról is rávilágított az említett szoftverek lényegi különbségeire, használati feltételeire, valamint együttes használatuk előnyeire. Kombinációjukat egy bokszoló, Floyd Mayweather és egy ketrecharcos, Conor McGregor szokatlan bokszmérkőzéséhez hasonlította. Ebben a kiegyenlítetlen küzdelemben ugyanis annak ellenére, hogy két eltérő képességű embernek kellett összemérnie az erejét, közös mérkőzésük gyümölcsöző innovációhoz vezetett.

Végezetül Gigler Anita, a közismert Rossmann üzletlánc HR-vezetője tartotta meg workshop előadását. Anita szintén a saját gyakorlatában felhalmozott tapasztalatairól beszélt, csakhogy ő nem szervezetpszichológusként, hanem HR-szakértőként prezentálta kihívásait és sikereit. Élményeinek átadását mindazonáltal nemcsak pragmatikus megközelítésmódja, hanem szórakoztató előadástechnikája is színesebbé tette hallgatóságunk számára.

Egyik résztvevőnk, Gál Tamás így nyilatkozott rólunk Facebook oldalán:

„Alapvetően jónak tartom a Németh Dóra és csapata által összerakott tematikát, hiszen három előadás, nem könnyed, de érthető tartalom. Hári Péter pedig kifejezetten jó előadó szerintem, átsugárzik róla az, hogy szereti amit csinál, meggyőz arról, hogy ért is hozzá. Ugyanakkor nem érzem rajta az értékesítés verejtékét, klasszikus mesterember attitűd jön át.  Az is tetszik, hogy elhoznak egy-egy ügyfelet, hogy elmondhassa a várakozásait, dilemmáit, tapasztalatait. A múltkor Göröcs Lili, a Profession HR vezetője mesélt,  most pedig egy igazi energiabomba, Gigler Anita a Rossmann Hungária HR menedzsere osztotta meg velünk gondolatait. Patent volt. Üzenet: a 360 fokos értékelés lehetőség, hogy diagnosztizáld a céged lelkiállapotát és legnagyobb kihívásait. Megerősít vagy cáfol. Utat mutat.”

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, az alábbi videó segítségével könnyen vissza tudod nézni workshopunkat:

Reméljük, legközelebbi rendezvényünkön Téged is látunk / viszont látunk!

A 360 fokos értékelés módszertana lehetővé teszi a szakmai és vezetői kompetenciák feltárását. Minden egyes értékelt munkatárs készségeinek feltérképezésébe több kollégát vonunk be vezetői, beosztottai és a hierarchiában vele egy szinten lévő alkalmazottak közül. Az önértékelés szintén a folyamat része. A CX-Ray eszköze Testreszabható kompetenciaértékelést biztosít a szervezeti célok szerint. Átlátható, könnyen kezelhető vezetői riport ad a visszajelzésekhez. Amennyiben kipróbálnád a terméket, írj a hello@cx-ray.com-ra egy emailt, vagy kérj ajánlatot itt

Close Menu

CX-Ray Kft.
Adatkezelési nyilvántartási szám:
NAIH_144063/2018

T: +36 30 390 0198
E: hello@cx-ray.com